Cara kanggo nyuda panggunaan kantong plastik

Gunakake maneh kantong plastik: pilih sawetara kanthong plastik sing kuwat lan gawanen ing tas sampeyan supaya sampeyan bisa blanja nganggo tas dhewe tinimbang sing disedhiyakake ing toko.

Kantong plastik sing bisa digunakake maneh gampang digawa (bisa uga ana ing kanthong cilik utawa saku!), Lan yen nggawa sawetara maneh, sampeyan bisa tuku akeh barang, nanging uga bisa dipisahake, mula aja nggawa ora genah urip. Kantong plastik sing lemah bakal digunakake kanggo sampah (utawa dicuci lan digunakake maneh), dene kanthong plastik sing resik bisa digunakake kaping pirang-pirang.

Ora ana kanthong plastik: umume, kasir cenderung ngemas lan ngempalake awis kanthi mekanis. Dheweke ora sempat takon marang pelanggan yen butuh kanthong plastik. Yen ora, sampeyan ora prelu nampa kanthong plastik, kayata nalika tuku barang cilik kayata yogurt, omben-omben, obat-obatan, lsp. Sapa sing ngomong yen tas sekolah lan tas tote ora bisa dadi tas blanja? Gunakake tas sing Bisa Digunakake maneh: nggawa tas sampeyan dhewe kapan wae.

Cacah Pira kanthong plastik sing sampeyan gunakake: Priksa! Pikirake babagan pirang-pirang kantong plastik sing dikonsumsi saiki utawa minggu iki. Kandhani cara kasebut menyang kanca lan sedulur, supaya luwih akeh wong sing menehi sumbangan kanggo lingkungan.

Yen sampeyan tuku barang sing ringkih kayata endhog, pilih kranjang cilik digawe saka willow, sing ramah lingkungan lan apik gayane. Blanja nganggo tas sing bisa digunakake maneh yen bisa. Uga ana tas sampah abang, kuning, biru lan ijo. Fungsi tas kasebut ing pasar umume digunakake kanggo ngurutake uwuh.

Ngurutake sampah penting banget lan kondusif kanggo panggunaan sampah sing bisa didaur ulang, sampah rumah tangga biasane dipérang dadi sampah domestik lan sampah sing bisa didaur ulang, yen elektromagnetik kaca sing mbebayani lan bisa nggunakake tas sampah abang, ayo menehi kontribusi marang bumi.


Wektu kiriman: Apr-13-2021